5.1.2014

Tuote-esittely

Muutama viikko sitten ostin Messarista Orbiloc Safety Lightin, eli suomeksi sanottuna turvavalon. Olin jo pidempään miettinyt ostavani pojille ledvalot pantoihin/valjaisiin, mutta nähnyt useammassa paikassa myös noita Orbilocin valoja.

Valoja löytyy useampaa väriä, oranssi, vihreä, sininen, punainen ja kirkas. Tykkään hirveästi vihreästä, joten sellainen päätyi meidänkin koriin. Vakuuttavinta oli, kun sitä valoa esiteltiin vesilasissa, jossa se vaan vilkkui vilkkumistaan. Valossa olevaa paristoa kääntämällä voi valita joko vilkkuvalon tai kokoajan palavan valon. Mun suosikki on ollut se vilkkuvalo, varsinkin pimeällä sen huomaa hyvin.
Lampun ominaisuuksiin kuuluu vedenpitävyys 100 metrin syvyyteen (kuinka moni koira hengailee 100 metrin syvyydessä?), näkyvyys 5 kilometrin säteelle, 250 tunnin pariston kesto. Aikoinaan lamppu onkin kehitetty armeijan käyttöön, joten voidaan todeta, että se todellakin kestää!


Tämä talvi ja viimeajat ovat olleet erittäin epävakaita sään suhteen. Välillä tulee räntää, välillä lunta, välillä vettä. Sääolosuhteista huolimatta pimeä tulee aina iltaisin. Olen tuota valoa käyttänyt Luigin kanssa ulkoillessa, koska se on mun seurassa enemmän vapaana kuin Timi. Valo on ollut hirmukätevä ja paketin ohjeet olivat selkeät. Ainoa harmitus on se, etten ostanut valoja kuin yhden, sillä jos tuo lamppu pyörähtää koiran kaulan etupuolelle, niin sitä ei taaksepäin hirveän hyvin näy.

Jos Orbiloc -valot kiinnostaa, niin netistä löytyy paljon lisätietoa ja tämä video kertoo myös paljon. Näitä lamppuja saa tilattua aika monesta paikasta netistä, sekä ainakin jotkut lemmikkieläinliikkeet myyvät näitä ihan paikan päältä.

4 kommenttia:

  1. Kiitos tosi hyödyllisestä ja selkeästä postauksesta :) Oon harkinnut ostavani Nanalle jonkun valon, toi Orbiloc on kyllä tämän luettuani varmaan vahvin ehdokas. Nana juoksee tosi paljon vapaana, joten valo olisi kyllä hyvä että näkee missä se menee. Varsinkin kun ei ole edes lunta niin ulkona on kyllä tosi pimeää koko ajan :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos tästä postauksesta oli jollekin hyötyä! :) Ostettaessa tää maksoi meille 20 €, joten jos miettii niitä pienempiä led-valoja, joita saa alle kympillä, niin uskon kuitenkin että tää kestää paremmin kuin ne valot.

      Poista
  2. Käpistelinkin näitä valoja paikallisessa M&M:ssä ja mietin, että eipä ole itsekään tullut viimeaikoina hengailtua tuolla 100 metrin syvyydessä juurikaan, mutta kertoohan se toki jotain siitä, että ei pitäisi ihan heti talvellakaan särkyä sitten. ;)

    Itse päädyin ostamaan sellaiset sydämen muotoiset vilkkuvat killuttimet, jotka oli ehkä huonoin ostos ikinä. Suurin osa niistä oli vaikeita käyttää, eivät tahtoneet toimia. Kun ne sitten toimimaan saatiin (niin huomaatkin varmaan, että näistä puhutaan nyt jo imperfektissä!) niin ovatkin kadonneet, minnelie. Jossain pellolla tai metsässä varmaan ovat tuhannen päreinä. En suosittele.

    Ostin sitten tälläiset ledi-pannat. Ne ovat olleet hyviä! :) http://www.petnetstore.fi/hau-hau_champion_glow_-vilkkupanta_s_varilajitelma#.Usp_5LTAleA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valopantoja olen miettinyt itsekin! Tuossa tekstissä kirjoitinkin, että nuo Orbilocit on siitä huonoja, että niitä pitäisi olla useampi, että ihan oikeasti näkyisi ja tämä ongelmahan poistuisi pannan avulla! Ehkä pitää harkita vielä tuollaisenkin ostoa jossain vaiheessa, kun ei kuitenkaan ole hinnalla pilattu. :)

      Poista