14.1.2014

Tee-se-itse: Neulottu pipo.

Viikonloppuna ilma taas kylmentyi, joten ulkoilut ovat vähän vähentyneet. Kuitenkin, jotta meillä kaikilla pysyis järki päässä, niin ulkona on juostu kuitenkin. Luikero on hyvin puettu aina ulos, mutta se mihin oon kiinnittänyt huomiota on, että Luin korvalehdet kylmettyy tosi helposti. Jotta vältyttäisiin paleltumilta niin päätin alkaa neulomaan Luigille pipoa. Hätävarana meillä on menneet myös säärystimet, mutta halusinpa kokeilla piponkin tekemistä! Tässäpä tee-se-itse -ohjetta, jos jotakuta kiinnostaisi tehdä samanlainen. Alkuperäinen ohje täältä, jota vähän muokkailin. :)














Oliko tarpeeksi selkeät ohjeet, ymmärsittekö? :) Voin selventää, jos oli huonosti selitetty. Mitä isompi koira, sitä enemmän silmukoita, jne. Käytin neuloessa kahta lankaa, jotta neuloksesta tulisi mahdollisimman tiivistä.

20 kommenttia:

  1. Sitten tarttis enää osata neuloa. :/

    JOS osaisin neuloa, tekisin tuollaisen (x6, yhden vihreän, yhden pinkin, yhden violetin, yhden oranssin, yhden petrolinsinisen ja yhden harmaan tai v.sinisen), mutta niin, että siinä on sikapitkä kauluriosa. Kuvittelen pysyvän paremmin päässä ja lämmittäisi kaulaa sitten kanssa samalla. Mutta vain kuvittelen, koska en siis tosiaan ymmärrä miten epämääräistä kasaa keppejä heiluttamalla voi muka jostain lankakerästä syntyä jotain mitä koira (tai ihminen) voi käyttää. :D

    Mutta ehkä opettelen neulomaan sitten, kun olen mummoikäinen. Tai ehkä jo aiemmin, jos iskee vaikka tylsyys. Tai... tai... tai... tai kun ymmärrän, että ei se oikeasti ole vaikeaa, vaikka minun maailmassa tuo on viulunsoittamisen jälkeen vaikeimpia asioita, joita voin kuvitella (sanoo maailman ehkä epämusikaalisin ihminen) edes olevan olemassa.

    (Toim.huom! Huomatkaa tekstin itseironinen sävy.)

    Ostin kerran tytöille tuollaiset pipot muuten. Ne on tosi huonot. Käytetty ehkä kahdesti. Koska:
    a. niissä on tooooosi pitkä sellainen "hiippa" tuolla takaraivolla, jossa vielä joku typerä tupsu (tosin toisessa ei enää ole, koska yksi terroristi söi sen!) ja se sitten painaa niin paljon, että pipo ei voi pysyä päässä. Näyttää naulakossa kivalle toki.
    b. niissä on lyhyt se kauluriosa, että ei se pipo voi pysyä päässä, koska ks. a-kohta.

    Mutta vau. On aina yhtä kiva katsoa, kun toisetkin värkkää jotain käsitöitä! Olet taitava, tuollaista sileää tuo jälkikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haahaa. :D En varmasti neuloisi, jos mummo ei olisi siihen pienestä asti patistanut. Neuloa osaan, mutten kyllä hirveästi muita käsitöitä, hmm. Onhan tässä aikaa opetella. :D

      Ja muuten, mun pitää tuohon pujottaa jotkut kuminauhat, sekä pääaukkoon, että kaulaosaan, koska lenkillä tuo valui tuosta pään päältä ja siitä tuli kauluri.. Noh, ehkä pitää vielä tuunata ohjetta sopimaan vilkkaalle brasilialaiselle. :D

      Poista
  2. Brasseilla on ongelma tuo sileä karva. Sitä pitkin liukuu pois mikä tahansa vaate, etenkin neuleet. Pahinta on, jos ei ole häntää, silloin ei pysy mikään villapaita päällä.

    Tämä ongelma meillä ratkaistiin takalahkeilla, mutta kyllä ne silti tuntuu valuvan hännän tyveen makkaraksi nuo neuleet.

    Tuunaa ohjetta pitkän kaulurin ja kuminauhan verran. Luulisi, että sitten kestää kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no niimpä. Ens talveksi ajattelin Luikerolle neuloa haalarin, jos vaan saan aikaiseksi. Alottaa tarpeeksi ajoissa, niin ehkä se valmistuu. ;)

      Poista
    2. Waude. Kunnianhimoinen projekti! :)

      Poista
    3. Niin ja jos pienin pipo ei mahdu Luigille, niin olisikohan se mahdollista lunastaa siskolle? Kun sisko on niin kääpiö, sille varmaan mahtuu.

      Poista
    4. Joo, sen tekemiseen saattaa mennä aikaa ja hermot, heh.

      Voin kyllä ottaa sen pienimmän mukaan ja katsotaan miten se sopii Milalle ja pysyykö vauhdissa mukana. :) Luigille se oli ennemminkin kuonon lämmitin, hmm.

      Poista
  3. Haha samat sanat, pitäis osata vielä neuloakin... Mutta fiksusti toteutettu ja selkeä postaus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Haha. Kiva jos nää ohjeet oli ymmärrettävät!

      Poista
  4. Hienoja pipoja!

    Täälläkin sama ongelma tuo korvien jäätyminen ja päätin yrittää tekaista pipot. :) Hyvä tietää, ettei pysy päässä niin voi heti ruveta kehittelemään jotain kumppariratkaisua..

    Pohdin vain, että suostuvatkohan nuo pitämään niitä.. Miten teillä on? Kestikö kauan tottua? Ja mahtuuko korvat hyvin, vaikka onkin tuollainen suippomallinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Joo kannattaa tehdä joko tuosta kaulaosasta pidempi tai laittaa kuminauhaa molempiin päihin, niin pysyisi ehkä paremmin. Luigi oli alussa tosi nihkeä tuon pipon suhteen, mutta oiskohan ollut toinen lenkki tuo päässä, kun pystyi jo kävelemään ihan normaalisti, eikä pipo haitannut enää niin paljoa. Korvat mahtuu myös hyvin, seuraavasta piposta kuitenkin teen vähän suurempikokoisen, että on vielä parempi. :)

      Poista
  5. Vau! Ihanan näkönen pipo! Täytynee ehkä itsekin hyödyntää ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kannattaa kyllä kokeilla. :)

      Poista
  6. Anonyymi3/2/17 13:21

    No nyt oli selkeä ohje niillekin, jotka eivät ymmärrä "ammattislangia". Neljä eri ohjetta jo luin ja tämän ohjeen jälkeen nyt tiedän miten edetä, kiitos :) !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa, kiitos! Siis huomasin tämän kommentin vasta nyt, mutta kiitos ihan hirveästi palautteesta. :-) Ihanaa että tästä oli oikeasti hyötyä!!

      Poista
  7. Kiitos selkeästä ohjeesta Tätä täytyy testata hetimmiten

    VastaaPoista
  8. Kiitos ohjeesta kokeilen tätä kääpiovillikselle


    VastaaPoista
  9. Kiitos ihanasta ja selkeästä ohjeesta...Teen pojan karvattomalle koiralle pipon...Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  10. Paljokohan silmiä luodaan Pinserille pipon tekoon? Pinseri semmonen dobermannin kokonen

    VastaaPoista
  11. Anonyymi7/2/24 06:43

    Paljonko on silmukoita tuossa kirjavassa pipossa? Olisi tarkoitus tehdä kääpiömäyräkoiralle.

    VastaaPoista