13.11.2013

Tassuttelua

Tassuihin tarttuu lunta, anturat kuivuu ja halkeilee, koira arastelee... Varmasti aika tuttuja oireita jokaiselle koiranomistajalle talven aikaan. Timillä oli tää ongelma jo viime talvena ja huomaan saman toistuvan myös tänä talvena.

Mehän lenkkeillään talvisin aika paljon perus asfalttiteillä (tosin asfaltti on lumen alla), mutta kesäisin pyöritään metsässä. Uskon tämänkin osaltaan vaikuttavan anturoiden halkeiluun. Tassuja olen yrittänyt hoitaa leikkaamalla liikoja karvoja tassuista, koska ne kerää meillä lenkeillä aina hirveän määrän lunta ja vaikeuttavat koiran kulkemista. Usein olen kyllä lukenut, että karvat suojaisivat tassuja eikä niitä siksi saisi leikata, mutta koska olen kokenut leikkaamisen meille paremmaksi vaihtoehdoksi, niin karvat leikataan. :)

Hoidoksi olen yrittänyt ruokavalioon lisätä vähän enempi öljyjä ja rasvanlähteitä kuin normaalisti. Lisäksi ulkoisesti tassuja rasvaillaan pari kertaa päivässä, käytössä on ollut FyraEssin Hundsalva, joka kosteuttaa anturoita ja tekee niiden pinnalle kalvon, joka suojaa pahemmalta kastumiselta. Lisäksi välillä olen laittanut Aloe Vera-geeliä ja Tummelia. Molemmat jälkimmäiset ovat kuitenkin huonompia vaihtoehtoja, koska ne sisältävät vettä, eikä niiden laiton jälkeen voi kyllä hetkoseen lähteä pihalle tai tassut vaan jäätyvät enemmän.



Miten teidän koirienne tassut reagoivat talveen?

Kuvat viimetalvelta.

2 kommenttia:

  1. Meillä yhdellä kuivui tassut talvisin niin kovasti, että anturat jopa halkeilivat pahoin. Mikään rasvaaminen tai muu ei auttanut, mutta apu löytyi B-vitamiinista (nestemäisenä ruuan sekaan), jota kuuritellaan nykyään säännöllisesti ja nyt on tassut pysyneet hyvänä jo pari talvea.

    Saman kikan kokeilin nyt tuon maahanmuuttajan kanssa, kun aika kamalassa kunnossa oli anturat. Ja niin vain kuoriutui niiden kamalien kovettumien alta pehmoisen vaaleanpunaiset (kyllä! Kun koira on diluutio-värinen, sillä ei ole edes tassuissa mustaa pigmenttiä) ihanat, herkät anturat, jotka pidetään nyt sitten jatkossakin kunnossa B-vitskun avulla.

    Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, pitää aivan ehdottomasti kokeilla tuota B-vitamiinia Timillekin! Kiitos vinkistä! :)

      Poista