15.8.2013

Ruokapäiväkirjaa muutamalta päivältä


Koska Lapin luonto on kaunis, niin tää postaus tulee sisältämään jonkun verran luontokuvia ja ehkä vähän vähemmän niitä aiheeseen liittyviä photoja, mutta älkää pelätkö, ei tästä oo tulossa mikään maisemablogi!


Aiemmin kyselin teiltä postausideoita ja kaksi henkilöä ehdotti sitten ruokapäiväkirjaa! :) Tämä oli minusta tosi kiva idea ja päätin toteuttaa sen nyt muutamalta päivältä!



Maanantaiaamu aloitettiin naudanjauhelihalla ja rypsiöljyllä, eli aika perus aamupalalla mentiin. Illalla ruuaksi päätyi naudan palalihaa, joka annettiin jäisenä könttinä suoraan pakastimesta, jotta koira sai viilennystä hellepäivään ja samalla vähän enemmän työtä hampailleen. Sitten nappasin koiran hihnaan ja mentiin metsään laukkaamaan ja harjoittelemaan luoksetuloa, joka sujui mainiosti! Palkkauksena käytettiin juustoa ja maanantaina maha toimi hyvin ja Timi teki tarpeensa iltalenkillä.


Palalihaa
Tiistaina aloitettiin aamu luoksetuloharjoituksilla ja irtiololla, joten koira sai kanafilettä ja vähän possunjauhelihaa aamupalaksi. Illalla mentiinkin sitten broilerin siivillä ja kun läksyjen takia lähetin isän lenkille koiran kanssa, niin olihan se varma, että oli järjetön vesisade ja koira ja iskä tuli aivan märkinä takaisin!



Keskiviikkona lähdettiin puoli seittämän aikoihin tuonne sumun sekaan aamulenkille. Oon ihan järkyttynyt, kun nykyään aamuisin on alle 10 astetta lämmintä ja sumuista! Syksy ja talvi tulee taas vauhdilla. Aamupalaksi muutama lemmikin lihapulla ja öljyä ja parin tunnin päästä lähdettiin käymään uudella lenkillä, kun mulla oli aikaa. Illalla otin koiran hihnaan ja lähdettiin keskelle metsään vähän rentoutuun! Juustoa päätyi palkaksi kun koira tuli luokse. :) Iltaruoaksi lohta, joka Timille maistui tietenkin paremmin kuin hyvin!!



Torstaina aamulla taas muutama lemmikin lihapulla ja öljyt siihen päälle. Iltaruoaksi muutama broilerin siipiä. Ihmeteltiin, kun Timi ei tehnyt tarpeitaan koko päivänä, kunnes se illalla oksensi broilerinsiipimössön ulos, koska ei ollut ilmeisesti malttanut pureskella sitä kunnolla ja se oli edelleen melkein kokonaan ja sulamaton.. Hohhoijaa, kun kiireellä pitää syödä. :P



Huomenillalla lähdetään koiraleirille ja sunnuntaina paluu sieltä!! Kirjoitusta viikonlopusta tulee ensi viikon aikana.

Toivottavasti tykkäsitte tästä vähän tarkemmasta ruokapäiväkirjasta, tätä oli ihan jees kirjoittaa ja katsoa itekin mitä koiralle on tullut syötettyä ja mitä touhuttua! :)

Pikkuvauva harmaantuu♥
Eväät viikonloppua varten eli kalkkunankaula, broiskun siipiä, kuivalihaa, lohta ja jauhelihaa. :)

Ihanaa viikonlopun alkua kaikille! ♥

4 kommenttia:

  1. Toi oli mielenkiintoinen postaus, nostan hattua jokaiselle joka jaksaa nähdä vaivaa koiransa ruokinnan eteen.

    VastaaPoista
  2. Laita ihmeessä maisemakuvia kotiseudultasi, en ole koskaan käynyt noin pohjoisessa, siellä on karun kaunista ja aivan omanlaistaan luontoa!
    Hienosti olette päässeet alkuun tuon ruokinnan kanssa. Meidän Vilille leikattiin keittiösaksilla broilerinsiivet palasiksi, ne on jäätyineinä helppo pilkkoa. Pelkäsimme Vilin hotkivan, teki sen kerran broilerinkaulaa syödessään ja panikoin monta päivää (turhaan) sen takia.
    Pidä kirjaa siitä, mitä annat Timille, muuten et hoksaa, mikä ei Timille sovi ja aiheuttaa mahdollisesti oksentamista tai vatsanpuruja sun muita vaivoja.
    Kuulostaa nuo koiraleirit ja ihanat metsälenkit siltä, että Timillä on sangen mukavat koiranpäivät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että joku tykkää katsella noita luontokuviakin! Joskus itelle tuntuu niin arkiselta nuo samat maisemat, mutta kun niitä kuvaa tai enempi seurailee, niin huomaa kuinka kaunista täällä on. :)
      Ja tosiaan olen ylös kirjoittanutkin mitä ruokaa menee ja milloin, niin pystyy sitten katsomaan mitkä ruoka-aineet sopii ja missä määrin. Täällä myös saa olla tosi tarkkana tuon hotkimisen kanssa, koska aika nopeasti ne luut sitten tulee uloskin, jos ei malta kunnolla pureskella.

      Poista