4.5.2013

Mitä meillä touhutaan lenkkeilyn lisäksi?

Mulle on tosi tärkeää, että koira saa jotain muutakin tekemistä kuin roikkua hihnan päässä tai olla pihan perällä vahtikoirana. Valitettavasti me nähdään tosi harvoin muita koirakavereita ja se nyt on ihan vaan minun syytä, koska tässä lähistöllä ei oo tuttuja, niin en sitten saa aikaiseksi viedä Timiä paljoa minnekään. Harvoin myöskään löytyy paikkaa, missä Timiä vois pitää vapaana. Joo, selityksiä kaikki, I know.

Mutta niin, aina kun saadaan Timille jotain muuta aktivointia, niin se väsähtää tosi helposti ja energia kuluu. On myös ihanaa, kun Timi rötköttää ihan tyytyväisenä, kun on saanut puuhailla jotain ja onnistuu jossain.




Aktivointileluja meillä on tuo Dog Tornado, kongi, sellainen ihme kolmiohommeli ja pulloon kiinnitettävä "ufo", joka toimii silleen, että pulloon laitetaan namit ja koiran pitää saada pyöriteltyä ne namit ufon kautta ulos.
Kongi on mulla ihan yks suosikeista, se on vaan niin kätevä tunkea sinne jotain. :) Useimmiten teen just nappuloista+jauhelihasta jotain mössöä, ja tungen tuonne sisään. Mahdollisesti myös jäädyttelen sitä aina joskus, jolloin mössö on vaikeampaa saada ulos. Timi tykkää hulluna pyöritellä tuota ja aika ja energia kuluu kätevästi myös.



Välillä pyörittelen Timille sanomalehtien/talouspaperirullien/pahvilaatikon sisään nappuloita tai jotain nameja, ja Timi saa etsiä niitä sieltä. Kuva taitaa olla joululta, kun sanomalehden sisään oli käärittynä luu.

Erityisesti silloin kun Timi oli pienempi (ja nykyäänkin aina välillä), piilottelin Timille erilaisten kuppien ja jogurttipurkkien alle nameja. Ensin silleen, että jokaisen kupin alla oli, mutta nykyäänkin menee silleen että jos on esim 3 kuppia, niin vain yhden alla on nami, jotta se on astetta vaikeampaa. Vaikka hyvin tuo hurttaliini kyllä osaa haistella heti sen kupin, jonka alla nameja on. :D




Koirakamulit. Tää on ehdottomasti yksi parhaista kuvista :-D Joo siis, kuvassahan on 3 D-pentueen pentua n. vuoden ikäisinä, kun käytiin kasvattajalla kylässä. Aika samanvärisiä, eikö? :)


Nää kuvat on kesältä 2011, kuvissa sukulaispojat Timi ja Roni. Timi on molemmissa kuvissa oikealla. Kuvat on minun pikkuserkun Annin ottamia. :-) Toivottavasti nää hurtat ehtis näkemään tulevanakin kesänä, ois kiva nähdä miten menee!

Joops, tässä jotain tapoja miten meillä Timiä väsytetään ja viihdytetään.

Mitäs te puuhaatte omien koirienne kanssa?

2 kommenttia:

  1. ompa ne joskus ollu pikkusia<3 muistatko yhtää mistä ostit kongin ku oon ronillekki miettiny ku nytte ei oo ku pallo minkä sisälle laitetaan nameja ja pyörittelee sitte sitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä!! Ihana katella noita kuvia <3
      Me ostettiin tuo Rovaniemeltä yhdestä eläinkaupasta, mutta oon kattonut että täältä: http://www.zooplus.fi/shop/koirat/lelut/kong/kong_lelut/141705 löytyy aika edullisesti ja näköjään noi on nyt tarjouksessakin. :) En tiedä sitten, että paljon tulee postikuluja.

      Poista